Begeleiding

Cees van der Maas, dirigent

Cees van der maas, geboren in Zierikzee, speelde al op jonge leeftijd accordeon in navolging van zijn oudere broer en zus. Bij de plaatselijke fanfare kreeg hij les op de bugel en later op trombone.
Op 16-jarige leeftijd richtte hij, samen met een aantal muziekvrienden, een dixieland-band op waarin hij trombonist en bandleider was.

Een paar jaar later begon Cees met de lerarenopleiding ‘schoolmuziek’ aan het Rotterdams conservatorium. Inmiddels was hij al dirigent van een jeugdkoor in Zierikzee en een fanfarekorps in Noordgouwe. Door zijn liefde voor het dirigeren besloot hij na de lerarenopleiding ‘schoolmuziek’ om de opleiding koordirectie te gaan volgen aan het Rotterdams Conservatorium. Als bijvak koos hij orkestdirectie.
In het Engelse Wantage volgde hij nog een cursus orkestdirectie specifiek voor symfonieorkest.

Door al deze ervaringen heeft hij in 1997 leiding gegeven aan het jubileumconcert van het koor ‘Liedertafel Echo der Duinen’ uit Loon Op Zand. In samenwerking met het Tilburgs Begeleidings Orkest werd Coronation Anthems van George Frideric Handel uitgevoerd.

Als accordeonist is hij nog werkzaam bij het trio ‘Treveris’. Samen met pianist Peter Claessens begeleidt hij in deze groep de zangeres Marja van Trier uit Loon op Zand. Hun repertoire bestaat uit Brabantse- en Franse chansons,

En nu is Cees al meer dan 30 jaar onze dirigent. Op een aangenaam fanatieke wijze dirigeert hij ons koor. Een professionele dirigent met passie voor het vak. En dat brengt hij over!

Guus Mulder, pianist

Guus Mulder is onze vaste pianist bij al onze concerten. Hij doet dit al jaren met veel plezier.
Dat Guus zeer muzikaal is mag blijken uit sommige liedjes die wij zingen, waarvoor hij de koorverwerking heeft gedaan.
Bijvoorbeeld ‘Vivre’, of misschien beter bekend als ‘Laat me’, ‘Walking in the air’
en een compilatie van liedjes van het songfestival door de jaren heen.

Daarnaast heeft Guus ook een eigen koor in Loon op zand,
Liedertafel ‘Echo der Duinen’, waarvan hij de dirigent is.
Logisch dat we zo af en toe een concert met beide koren organiseren. En laat dat nu op 19 oktober van dit jaar in Puttershoek plaatsvinden! Informatie vind je bij de concertagenda.